Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 118 119 120 121 [122] 123 124 125
[#] Fri Nov 03 2017 17:19:17 EDT from kinetix @ Uncensored

Subject: Re: easyinstall creating a crashing citadel on debian stretch

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I wanted to note a couple of things I saw today with further testing:

- When using the debian -dev packages for libdb, libical, libsieve2, libexpat1, libcurl4 and libssl and compiling by hand from citadel-easyinstall.tar.gz, I initially had compile errors until I noticed that libical in debian stretch is at version 2.  After removing and replacing that with the libical from easyinstall, citadel compiled fine again.

- Citadel built around the system dev packages and the easyinstall libical, citadel starts fine and doesn't exhibit the crash issue.

I am going to rebuild citadel from the easyinstall script and see which libraries it's linked to.



strace-out.txt (text/plain, 419432 bytes) [View| Download]
[#] Fri Nov 03 2017 17:32:01 EDT from kinetix @ Uncensored

Subject: Re: easyinstall creating a crashing citadel on debian stretch

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Unfortunately, didn't find anything interesting with the library linking with the citserver built from easyinstall.

I hope the strace provided earlier (not the last message but the one yesterday) is helpful for diagnosing the crash.



[#] Sun Nov 05 2017 01:42:10 EST from Aleksas @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi, I got a problem;

But first a question - can I force start the sending quene ? Because it gets stuck when a lot of emails are sent too fast.

The problem is that when it gets stuck, when I restart the citadel, it states an error " is there another citadel running ? " and it doesn't start citadel, however, sometimes I get it working and the email sending quene is working again ( after a succesful restart ).



[#] Sun Nov 05 2017 18:55:57 EST from kinetix @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hey Aleksas,

What do the logs tell you when it's getting stuck?

I think the 'force' option you're looking for is under webcit, head to Administration -> View the Outbound SMTP queue -> Resend Mailqueue now

It's probably worthwhile figuring out what's causing things to slow down or get stuck in the first place.

 

Sun Nov 05 2017 01:42:10 AM EST from Aleksas @ Uncensored

Hi, I got a problem;

But first a question - can I force start the sending quene ? Because it gets stuck when a lot of emails are sent too fast.

The problem is that when it gets stuck, when I restart the citadel, it states an error " is there another citadel running ? " and it doesn't start citadel, however, sometimes I get it working and the email sending quene is working again ( after a succesful restart ).



 



[#] Sun Nov 05 2017 19:44:59 EST from kinetix @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hey Citadmins / Devs / Packagers:

There's a couple of funny errors in the webcit templates that produce the "who's online" page. I noticed that when someone's idle, the alt text shows "Idle sinces XX minutes" (with XX being replaced appropriately). Both the templates who/section.html and summary_section.html have stray "s"'s after their "idle since" text piece.

One other webcit quirk that I've noticed is that webcit isn't overriding files from the static root folder itself, just from the static/t folders and files. For example, if I put my own favicon.ico in static.local, webcit doesn't ever use it. I may have been under the mistaken impression that anything in static.local would override things in static.

Thanks!

[#] Sun Nov 05 2017 21:08:56 EST from IGnatius T Foobar @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Thanks for the heads up. I will make a note of this (also copying your message to the dev room)


It seems there's lots of stuff that breaks in Stretch. As soon as we finish the current development cycle (mostly LDAP changes) it looks like it will be time to move development over to Stretch so we can figure out what else they broke :(

[#] Tue Nov 07 2017 01:02:10 EST from techacq1Aa @ Uncensored

Subject: Re: Mail Aliases not beeing saved

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Further investigation shows this issue is distro sensitive.

Whatever distro uncensored is running on seems to be tuned to allow email alias revision by the user (Don't tell the admin ;^)

My latest Easy-Install trials on versions of Debian 8 seem to show this locked down.
(Debian 9.1 loops in segfaults upon install, so not checkable yet)

Easy Install built on
xubuntu-17.04-desktop-amd64_gpdpocket_2017-09-04.iso
does not lock the settings - email alias and also Preferred Display Name can be adjusted by ordinary user.

Depending perhaps upon the personality of the user-base,
admin may or may not view this as desirable.

 

Thu Oct 19 2017 06:57:46 EDT from techacq1 @ Uncensored Subject: Re: Mail Aliases not beeing saved

This appears to be a permissions issue

apparently admin level can edit vcards,

 but 'preferred' and lower user levels are unable.

Here on Uncensored this works correctly,

so the problem could be some kind of configuration issue.

Since this is Easy Install there is probably someone who may be able to point out where this goes wrong.

Perhaps this is a PAM probleThe 5minute hack solution is to just assign editing to the admin level,

 and there may be good reasons not to leave this to lesser permissions due to the potential for misuse. ?

 

 

Wed Aug 30 2017 12:15:37 EDT from Maria @ Uncensored Subject: Re: Mail Aliases not beeing saved

 

Mon Aug 28 2017 12:17:24 EDT from Maria @ Uncensored Subject: Mail Aliases not beeing saved

(newest Version over Easy Install)

 

Hi, another small Problem:

When I enter an E-Mail Alias into the Vcard of the user and hit save... it`s not been saved!

Not sure why... everything else, for example Fax, Telephone, Name is saved...

I found the file "mail.aliases" and made the changes there... but not shure about the syntax there, how to make one Mail Alias for 4 Users (so 3 Users share the same alias)

Checked also the permissions of the file "mail.aliases", seems to be OK (staff > 644)

ThX for any Help :)

Maria



Hi... Could anybody help me with this?

Or how is the right Syntax for the "mail.aliases" File?

I`m using:

test@domain.com, user1

 

Thanks in advance.. ;)



 



 



[#] Tue Nov 07 2017 12:50:36 EST from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Mail Aliases not beeing saved

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Further investigation shows this issue is distro sensitive.

Whatever distro uncensored is running on seems to be tuned to allow email

alias revision by the user (Don't tell the admin ;^)

Actually what you've uncovered is that Uncensored is running a slightly older version of the software.

We've moved the primary source of email address configuration from the vCard to the user account record itself. This is part of a large set of changes currently in progress. Most of them impact sites running LDAP.

[#] Wed Nov 08 2017 00:33:35 EST from techacq1Aa @ Uncensored

Subject: Re: Mail Aliases not beeing saved

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Thank you for clarifying,
this is an interesting peek at the evolution.

cheers

Tue Nov 07 2017 12:50:36 EST from IGnatius T Foobar @ Uncensored Subject: Re: Mail Aliases not beeing saved
Further investigation shows this issue is distro sensitive.

Whatever distro uncensored is running on seems to be tuned to allow email

alias revision by the user (Don't tell the admin ;^)

Actually what you've uncovered is that Uncensored is running a slightly older version of the software.

We've moved the primary source of email address configuration from the vCard to the user account record itself. This is part of a large set of changes currently in progress. Most of them impact sites running LDAP.

 



[#] Wed Nov 08 2017 18:42:49 EST from kinetix @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Howdy all,

A couple of odd things - I'll first mention I'm running the git version of everything - one system was pulled on Oct. 25, the other on the 28th - I don't think these issues relate to any recent changes that I can see.

First - I had my home/test citadel drop port 504 unexpectedly.  I have no idea what could have changed it except that I restarted citadel via webcit.  Had to run setup again and setup saw that the port configured was 0.  

The other interesting thing going on is that I set up networking between the two systems, and regardless what I put in the "Network run frequency" setting, each system is polling the other every 60 seconds.  Each system is also keeping a 0 byte file in their network/spoolin directories.  I can't recall if that's normal behaviour or not.

The polling thing seems to be weird, but legitimate messages are moving between the systems.  

Is it worth posting logs relating to either of these?  The port 504 dropping thing doesn't seem to have any interesting log entry around it (citadel shut it down cleanly during it's restart and then never opened it again)... the network polling thing I figure might already be known?

 



[#] Thu Nov 09 2017 04:26:22 EST from techacq1 @ Uncensored

Subject: outbound Spam emails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

This was an important question on my to-do list,

along with how to disable any user accounts that began to spam ( a recent unfortunate event)

 

One trick I settled on was to go count 

"SMTP response 250"

in /var/log/daemon.log  -  (every few minutes)


and test for anything that strays outside of normal or preferred behaviour.

 

I am still looking for a quick way to disable  an account that gets hacked,

 but this is just a SENDCOMMAND script exercise procrastinated due to case load

 

cheers, hope this helps

 

Sun Jun 11 2017 12:04:00 EDT from bennabiy @ Uncensored

Check your SMTP Outbound Queue as the Aide user through webcit... or sniff your traffic and inspect for spam.

Fri Jun 09 2017 08:38:06 AM EDT from ola @ Uncensored

Hello!

 

Can you please help me how can I check if my Citadel server is sending spam mails? Which files do I have to check? Thanks in advance!



 



 



[#] Sun Nov 12 2017 16:18:35 EST from andr3s1t0 @ Uncensored

Subject: Large attachments

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I recently received a PDF attachment of 7MBs and in my mailbox it was corrupted. Are there any limitations in the size of incoming attachments?

Is this a software bug?

Thanks,
Andreas



[#] Sun Nov 12 2017 16:41:55 EST from bs @ Uncensored

Subject: How the F do I turn off logging and why the F isnt it documented and..

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

*&^$%&*^$&^%#&^%



[#] Sun Nov 12 2017 16:48:09 EST from bs @ Uncensored

Subject: Re: How the F do I turn off logging and why the F isnt it documented and..

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

and where the F is your forum

 



[#] Sun Nov 12 2017 16:51:10 EST from bs @ Uncensored

Subject: Re: How the F do I turn off logging and why the F isnt it documented and..

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

just turn on automatic log pruning and the logs that are committed to the database will go away. - is what 2006 posts say - so where the F do i do that!! This crappy mailsoftware keeps FFing up my communicationserver.. F this!!

 



[#] Sun Nov 12 2017 16:48:41 EST from bs @ Uncensored

Subject: Re: How the F do I turn off logging and why the F isnt it documented and..

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

And why the F do I have to ask this question instead of finding the answer in my settings!

 



[#] Sun Nov 12 2017 17:22:48 EST from bs @ Uncensored

Subject: Re: How the F do I turn off logging and why the F isnt it documented and..

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

and you're not going to a nswer me bcuz im to rude.. -------Im this ruide becuase its ffing up my config.. .30 GB on my 40 gb serrver and without means to shut it up accept manual./.. ofc im pissed.. no answer is del server.. no longer will i tollerate this shit.

 



[#] Sun Nov 12 2017 18:05:17 EST from wildbill @ Uncensored

Subject: howto pass blocked port 25

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

My ISP blocks port 25. I cannot persuade citadel to use any other.  I have tried disabling the SMTP port (-1) and tried setting it to 587. For both of these Wireshark tells me citadel is still trying to send on port 25. How can I change it to send on port 587 or 465?

 



[#] Mon Nov 13 2017 06:04:04 EST from fleeb @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


Heh, well, it is 'Uncensored'.

I tried looking around in the doku for an answer to your question, bs, but I couldn't find it.

I suspect answers here aren't necessarily going to arrive in as timely a fashion as you perhaps desired, unfortunately.

[#] Mon Nov 13 2017 12:29:18 EST from Freakdog @ Dog Pound BBS II

Subject: Re: How the F do I turn off logging and why the F isnt it documented and..

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Sun Nov 12 2017 05:22:48 PM EST from bs @ Uncensored Subject: Re: How the F do I turn off logging and why the F isnt it documented and..

and you're not going to a nswer me bcuz im to rude.. -------Im this ruide becuase its ffing up my config.. .30 GB on my 40 gb serrver and without means to shut it up accept manual./.. ofc im pissed.. no answer is del server.. no longer will i tollerate this shit.

First, you're probably not receiving an answer not because you're rude or pissed, but because it was a 41 minute period during a late Sunday afternoon/early Sunday evening and you've not quite grasped that this is a volunteer effort.

Nobody is being paid to write or support this software. There is no paid support staff and you're certainly not entitled to expect instantaneous responses to your question(s) when you're not paying for said support.

 

Second, calmly and carefully reading the various configuration/administration menu items would have served you well...I can say this with 100% certainty because it is exactly what I just did in order to provide you with the steps that I'm providing, below:

  • Log into the GUI as an admin (Aide/Sysop),
  • Go to the Administration menu item on the left
  • Select Edit site-wide configuration
  • Go to the Settings tab
  • At the bottom, you'll see a check box next to Automatically delete committed database logs
  • Put a check mark in the box and click the button marked Save changes
Whether or not you choose to keep running Citadel as your solution is, of course, entirely your choice. 
 
Getting completely aggravated about it, having a tantrum and then choosing to delete the software, however, reflects more upon yourself than it does on the volunteers who give of their time to try to support users and admins, alike, while also balancing in their work and personal lives.
 
I hope you find peace and balance and wish you the best of luck in your endeavors.


Go to page: First ... 118 119 120 121 [122] 123 124 125