Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 ... Last
[#] Mon Dec 01 2014 08:52:04 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Now we're going to go to Domain names and Internet mail configuration. Here you'll need to add the domains you want to receive mail for under the Local host aliases. <- doesn't that tell it all?



[#] Mon Dec 01 2014 21:37:23 EST from jsebean @ Uncensored

Subject: Re: How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Just add another domain in administration and point your MX record. Really not too novel. :)

Mon Dec 01 2014 03:47:12 EST from jhsu802701 @ Uncensored Subject: How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

The procedures I've looked at so far only explain how to configure Citadel for a server with ONE domain.  How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

The procedures I'm referring to are:
http://www.ducky-pond.com/posts/2012/Jul/installing-citadel-on-rpi/

https://www.linode.com/docs/email/citadel/email-with-citadel-on-ubuntu-14-04

 



 



[#] Tue Dec 02 2014 22:10:01 EST from jhsu802701 @ Uncensored

Subject: Getting the Citadel admin page to appear (Linode host)

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I'm trying to get the Citadel admin page to appear, but it doesn't show up.  Here's the situation:

I have a Debian server on Linode.  I already have Phusion Passenger and Nginx installed, and I'm able to get a quickie index.html pages of mydomain1.com and mydomain2.com to show up in my browser as expected.

I've installed the packages citadel-suite and citadel-mta.  I went through the setup procedure, and I set /etc/default/webcit to use port 8080 for the HTTP port and 4343 for the HTTPS port.  (Keep in mind that port 80 is used for the main web site.)  I've changed my IPtables to allow rather than block ports 8080 and 4343.

My questions:
1.  Exactly what are the URLs (such as XXX.mydomain1.com and XXX.mydomain2.com) where I can expect to see the Citadel admin interface?  Or is it http://12.34.56.78/webcit (assuming that 12.34.56.78 is the IP address of my sites)?

2.  Besides restarting Nginx and Citadel services (which I have already done), what else do I need to do to see the Citadel admin interface?

 

 



[#] Wed Dec 03 2014 04:45:44 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: Getting the Citadel admin page to appear (Linode host)

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

If you log in with a privileged account, you should see below the gear with 'Advanced' another gear with 'Administration'

If you don't have a privileged user by accident, heres how to gain privileges:

http://citadel.org/doku.php/faq:systemadmin:forgotpassword



[#] Wed Dec 03 2014 13:11:31 EST from scott07 @ Uncensored

Subject: SMTP authentication

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

 

Just wondering if its possible to setup Citadel so that SMTP authentication has to take place over a secure channel?  As far as I see at the moment you can connect to Citadel's SMTP service on port 25 and authenticate to send mail in plain text.  Can Citadel force users to authenticate only via some encrypted channel (either SSL or TLS)?

 

Thanks

 

Scott



[#] Wed Dec 03 2014 16:23:16 EST from nnnn20430 @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

hello i am trying to compile webcit for arch linux i have successfully compiled libcitadel and citadel bit i get this error when i compile webcit

http://mindcraft.si.eu.org:7780/log.txt 



[#] Wed Dec 03 2014 18:36:59 EST from dothebart @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Wed Dec 03 2014 16:23:16 EST from nnnn20430 @ Uncensored

hello i am trying to compile webcit for arch linux i have successfully compiled libcitadel and citadel bit i get this error when i compile webcit

http://mindcraft.si.eu.org:7780/log.txt 



hm, modules_init.h is autogenerated; could you post yours as an attachment?



[#] Wed Dec 03 2014 18:39:09 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: SMTP authentication

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Wed Dec 03 2014 13:11:31 EST from scott07 @ Uncensored Subject: SMTP authentication

Hi,

 

Just wondering if its possible to setup Citadel so that SMTP authentication has to take place over a secure channel?  As far as I see at the moment you can connect to Citadel's SMTP service on port 25 and authenticate to send mail in plain text.  Can Citadel force users to authenticate only via some encrypted channel (either SSL or TLS)?

 

Thanks

 

Scott



currently port 25 doesn't anounce TLS availability to some reason recently discussed.

port 587 anounces it, port 465 will do SSL.



[#] Thu Dec 04 2014 08:38:14 EST from nnnn20430 @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

yes here it is

http://mindcraft.si.eu.org:7780/modules_init.h 



modules_init.h (text/x-chdr, 9862 bytes) [ View | Download ]
[#] Thu Dec 04 2014 10:01:06 EST from scott07 @ Uncensored

Subject: Re: SMTP authentication

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

Thanks for that I was really after a way of disabling plain authentication so a user cant occidentally setup their mail client to use plain text authentication.

 

Thanks

 

Scott



[#] Thu Dec 04 2014 12:07:03 EST from Paulo @ Uncensored

Subject: Looking for someone to help get rolling on this

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


Good day, I'm looking for someone who can help us get rolling on this and do some customizations.

It looks like a very good solution for our needs but I'm a little concerned that last release was over a year ago. Perfection is complete?



[#] Fri Dec 05 2014 04:12:58 EST from giri @ Uncensored

Subject: Re: Citadel native syc connection to Thunderbird (Address/Cal/Task)

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Wed Jul 23 2014 09:49:10 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored Subject: Re: Citadel native syc connection to Thunderbird (Address/Cal/Task)
Personally all the add-ons and pluggins such as Snyckolab and SoGo, as nice

as it was for the programmers to come up with a way to get sync with
thunderbird just don't do justice to Citadel and Thunderbird. I just don't


For the calendar, you can just mount the entire calendar using webdav. It's not ideal from a programmatic point of view but it does work cleanly.

When I get some time I am planning to add CalDAV and CardDAV to the server, so that'll work much better.

CalDAV/CardDAV support would be really awesome! *.*



[#] Fri Dec 05 2014 17:06:00 EST from nnnn20430 @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

for any one who has the same problem compiling webcit as me the problem was that on the machine i wanted it to compile had grep version 2.21 which for some reason interpreted the file context_loop.c as a binary file and outputted this "Binary file context_loop.c matches" instead of "context_loop.c:ServerStartModule_CONTEXT"

to fix this simply create an alias at the beginning of mk_module_init.sh script: alias grep='grep -a'



[#] Sat Dec 06 2014 10:06:58 EST from dothebart @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

hm, fancy... file tells me its an iso file... though it should be pure ascii...

thanks for finding this out.



[#] Sat Dec 06 2014 10:51:38 EST from imgx64 @ Uncensored

Subject: List subscription on Uncensored still broken

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I just wanted to point out that https://uncensored.citadel.org/listsub is still broken. I posted a message here a few weeks ago but the problem is not fixed yet. When I try to subscribe, I get the email, but clicking the confirm link gives the below error.

Does subscribing to lists work for anybody else?

List subscribe/unsubscribe

Confirmation failed.

This could mean one of two things:
  • You waited too long to confirm your subscribe/unsubscribe request (the confirmation link is only valid for three days)
  • You have already successfully confirmed your subscribe/unsubscribe request and are attempting to do it again.
The error returned by the server was: You need to specify the email address you'd like to subscribe with. You need to specify the email address you'd like to subscribe with. Invalid token.


[#] Sat Dec 06 2014 14:03:00 EST from "Buzz" <buzz@ksys.co.nz> to citadel_support@citadel.org

Subject: Re: [Citadel Support] List subscription on Uncensored still broken

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

On 07/12/14 04:51, imgx64 wrote:
I just wanted to point out that https://uncensored.citadel.org/listsub
is still broken. I posted a message here a few weeks ago but the problem
is not fixed yet. When I try to subscribe, I get the email, but clicking
the confirm link gives the below error.
+1. I have been unable to unsubscribe from day 1. I think it may be a
trap...


Does subscribing to lists work for anybody else?

Subscribing appears to work, otherwise I wouldn't be here. Are you sure
it hasn't subscribed you despite giving you the failure screen?

--
Cheers

Buzz

[#] Sun Dec 07 2014 07:24:34 EST from ano @ Uncensored

Subject: Something wrong with Pidgin

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Good day. I've set up Citadel server and want to use Pidgin for XMPP. It tries to connect and can't to do something important for it. I can receive messages there but can't see buddies list and can't send message to other users because pidgin think that are offline. May be something incomplete in my configuration?

[#] Sun Dec 07 2014 11:48:20 EST from imgx64 @ Uncensored

Subject: Re: [Citadel Support] List subscription on Uncensored still broken

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Sat Dec 06 2014 14:03:00 EST from "Buzz" <buzz@ksys.co.nz> Subject: Re: [Citadel Support] List subscription on Uncensored still broken
Subscribing appears to work, otherwise I wouldn't be here. Are you sure
it hasn't subscribed you despite giving you the failure screen?

Yes, I'm sure I'm not subscribed as I'm not receiving any emails. I'm currently using the web interface for posting and reading.



[#] Sun Dec 07 2014 12:41:10 EST from "Buzz" <buzz@ksys.co.nz> to Citadel Support <citadel_support@citadel.org>

Subject: Re: [Citadel Support]

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

On 08/12/14 05:49, Citadel Support wrote:
------------------------------------------------------------------------------
From: imgx64<Ibrahim_M._Ghazal@uncensored.citadel.org>
Subject: Re: [Citadel Support] List subscription on Uncensored still broken

Sat Dec 06 2014 14:03:00 EST from "Buzz"<buzz@ksys.co.nz> Subject: Re:
[Citadel Support] List subscription on Uncensored still broken

Subscribing appears to work, otherwise I wouldn't be here. Are you sure
it hasn't subscribed you despite giving you the failure screen?






Yes, I'm sure I'm not subscribed as I'm not receiving any emails. I'm
currently using the web interface for posting and reading.
In that case I can't help sorry. It appears we have the same problem. If
you do get it solved can you post the solution please as that may allow
me to get unsubscribed.

--
Cheers

Buzz

[#] Sun Dec 07 2014 15:02:18 EST from MyrddinWyllt @ Uncensored

Subject: 'cursor still in progress' error on CentOS 6

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi guys,

I did have citadel working beautifully on CentOS 6 for over a year, but since an OS update at the beginning of November, citserver won't start. My latest attempt involved removing all traces of citadel and webcit, and doing a fresh 'Easy Install'. Everything went fine until I reached the 'setup' stage, where I got the now familiar error message:

<code>Message from syslogd@s17031686 at Dec  7 18:47:42 ...
 citserver[22237]: bdb(): cursor still in progress on cdb 04: can't begin transaction during r/o cursor</code>

Running citserver as root with no command-line options produces the following output :

<code>[root@sxxxxxxxx init.d]# /usr/local/citadel/citserver
citserver[22543]:
citserver[22543]:
citserver[22543]: *** Citadel server engine v8.24 (build 5644ab7) ***
citserver[22543]: Copyright (C) 1987-2014 by the Citadel development team.
citserver[22543]: This program is distributed under the terms of the GNU General Public License.
citserver[22543]:
citserver[22543]: Called as: /usr/local/citadel/citserver
citserver[22543]: libcitadel(unnumbered)
citserver[22543]: Loading citadel.config
citserver[22543]: Acquiring control record
citserver[22543]: master_startup() started
citserver[22543]: Opening databases
citserver[22543]: bdb(): open_databases() starting
citserver[22543]: Compiled db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)
citserver[22543]:   Linked db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)
citserver[22543]: Calculated dbversion: 5001029
citserver[22543]:   Previous dbversion: 5001029
citserver[22543]: Linked zlib: 1.2.3
citserver[22543]: bdb(): Setting up DB environment
citserver[22543]: dbenv->open(dbenv, /usr/local/citadel/data/, 19091, 0)
Finding last valid log LSN: file: 1 offset 112990
Recovery starting from [1][28]
Recovery complete at Sun Dec  7 19:38:46 2014
Maximum transaction ID 8000001a Recovery checkpoint [1][114069]
citserver[22543]: Starting up DB
citserver[22543]: Checking floor reference counts
citserver[22543]: bdb(): cursor still in progress on cdb 04: can't begin transaction during r/o cursor

Message from syslogd@sxxxxxxxx at Dec  7 19:38:46 ...
 citserver[22543]: bdb(): cursor still in progress on cdb 04: can't begin transaction during r/o cursor
citserver[22543]: citserver is stopping in order to prevent data loss. uid=0 gid=0 euid=0 egid=0</code>

I just tried 'Easy Install' on a Slackware box, and everything worked perfectly.

Is there something I've missed when cleaning out the previous install which would cause this, or do CentOS 6 and citadel just not like each other?

The last few lines of /tmp/citadel-install-log.txt are as follows if it helps:

<code>/usr/bin/install -c citadel /usr/local/citadel/citadel
find: `./help': No such file or directory
find: `./messages': No such file or directory
find: `./network': No such file or directory
/usr/bin/install -c -m 644 citadel.rc /usr/local/citadel/citadel.rc

Installation is complete.

--2014-12-07 18:47:42--  http://easyinstall.citadel.org/citadel-init-scripts.tar
Resolving easyinstall.citadel.org... 216.150.130.115
Connecting to easyinstall.citadel.org|216.150.130.115|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 10240 (10K) [application/x-tar]
Saving to: `citadel-init-scripts.tar'

     0K ..........                                            100% 73.1K=0.1s

2014-12-07 18:47:42 (73.1 KB/s) - `citadel-init-scripts.tar' saved [10240/10240]

Operating system: Linux RedHat 6.6(Final 2.6.32-042stab094.7 x86_64)
</code>



Cheers,

Myrddin



Go to page: First ... 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 ... Last