Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 ... Last
[#] Mon Nov 24 2014 04:33:04 EST from TheOneLaw @ Uncensored

Subject: Re: Clamav-daemon failure logging virus scan

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Just a follow-up for anyone interested:

Busy with a bunch of other stuff but I finally got a chance to revisit this business with Clam AV.

X

Running Citadel 8.24 on LMDE 64 XFCE and I could get absolutely nothing out of clamav (0.97.8),

 and viruses (we have a real one to play with, along with all the clamav test signatures)

 just leap through any configuration from user to user.

(per http://www.citadel.org/doku.php/faq:spam:can_i_configure_citadel_to_use_an_anti_virus_program )

It appears to connect then forget to send the message over the new port.

 

I am guessing (not enough time to research this at the moment)

 that for local users registered on the server that the virus testing somehow gets omitted (=broken).

When - however - the virus is sent from somewhere else, it gets picked off correctly.

 

Rewording that into the two different examples:

1.

when email+virus is sent from userA@myserver.com to UserB@myserver.com, virus gets through.

2.

when email+virus is sent from alien email GotVirus4u@teh.somewareelse.com to UserB@myserver.com, virus gets gets nailed and nothing is delivered

(alien gets a message that his virus-laden email was rejected:

From: "Citadel" <citadel@myserver.com>
Subject: Delivery Status Notification (Failure)
Date: Mon, 24 Nov 2014 09:03:08 -0000
X-Mailer: Citadel 8.24

A message you sent could not be delivered to some or all of its recipients.
The following addresses were undeliverable:

 techacq@myserver.com: message rejected by virus filter

It makes it very difficult to simply test in house, you need to create another server to test sending viruses.

As long as you know this, all is okay. Until you do know it, this is a bit of a hairpuller.

Maybe you already saw this but my limited googling showed nothing on the radar.

It could still be that I have something entirely different misconfigured, maybe networking-wise,

 but the scope gets a lot wider without any clear idea of what kind of logs to look for.

I will still look around next time I get a chance to run through it all.

cheers.

 

Thu Nov 13 2014 04:05:06 EST from TheOneLaw @ Uncensored Subject: Clamav-daemon failure logging virus scan

Just grazing past looking for anyone else who may have noticed how Clamav-Daemon needs

 some special attention to get it to log whatever the frak it thinks it is doing.

(we think we are running citserver 8.24

I probably just mis-configured something somewhere because in the logs

 I do see the connection (on port3310) does occur and STREAMs do seem to initialize.

nothing serious at the moment but I am circling this to see what I can find out.

To be sure it appears to be some issue of clam and certainly not citadel

 

cheers

 

-- 
TheOneLaw




-- 
TheOneLaw



[#] Mon Nov 24 2014 05:07:44 EST from chriwi48 @ Uncensored

Subject: Re: problems recieving e-mails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Where can I find the e-mail referred to in the following Log?

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: New client socket 37

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: Session (SMTP-MTA) started from mail.ip-phone-forum.de (91.250.116.253).

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: SMTP server: EHLO mail.ip-phone-forum.de

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: SMTP server: MAIL FROM:<ippf@ip-phone-forum.de> SIZE=2373 BODY=8BITMIME

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: SMTP server: RCPT TO:<christian@XXXX.homedns.org>

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: Directory key is <christian@XXXX.homedns.org>

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: CC[600]christian@XXXX.homedns.org is being forwarded to christian @ raspberrypi

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: Directory key is <christian@raspberrypi>

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: CC[600]christian@raspberrypi is being forwarded to christian @ raspberrypi

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: Directory key is <christian@raspberrypi>

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: CC[600]christian@raspberrypi is being forwarded to christian @ raspberrypi

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: SMTP server: RSET

 

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: SMTP server: QUIT

Nov 20 01:17:27 raspberrypi citserver[2137]: Context: [600]SRV[SMTP-MTA] Session ended.



[#] Mon Nov 24 2014 06:46:16 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: problems recieving e-mails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

it seems as if the other side aborts the transfer (hence the reset)

to give more insight, we would need the whole communication on port 25.

see http://citadel.org/doku.php/faq:mastering_your_os:net_sniff#exploring.the.communication.from.your.citadel.server for details.



[#] Mon Nov 24 2014 12:51:12 EST from chriwi48 @ Uncensored

Subject: Re: problems recieving e-mails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Is there a possibility to get this log with Citadel/Webcit internal logging?

My Citadel is running on a Raspberry-PI and also received messages from the same sender earlier without any problems.

 



[#] Mon Nov 24 2014 15:18:43 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: problems recieving e-mails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

no.



[#] Wed Nov 26 2014 16:11:39 EST from Rickles @ Uncensored

Subject: Floors/Rooms

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Maybe something isn't right with my install, or alternatively I'm just dense -

I found where to add floors, but I can't add rooms. What am I missing?

 

 

 



floors.png (image/png, 10000 bytes) [ View | Download ]
[#] Wed Nov 26 2014 16:34:44 EST from Rickles @ Uncensored

Subject: Re: Floors/Rooms

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Not sure if it matters, but -

  • Ubuntu 14.04 Desktop.
  • Installed from CLI "sudo apt-get install citadel-suite".
  • Ran "sudo dpkg-reconfigure citadel-server" (since nothing came up after install).
  • Logged in, poked around, set BBS name and went to configure some floors and rooms.

     


[#] Wed Nov 26 2014 19:25:13 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: Floors/Rooms

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

seems your user doesn't have permissions to create rooms?

maybe log in as the aide user, and give the permissionts to him?



[#] Wed Nov 26 2014 19:29:32 EST from Rickles @ Uncensored

Subject: Re: Floors/Rooms

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Only one user at the moment.

Should I add a different user and then change that user? i.e. like the old lost password routine?

 



[#] Wed Nov 26 2014 19:35:42 EST from Rickles @ Uncensored

Subject: Re: Floors/Rooms

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Added a new user, set permissions to admin (from webcit) and the screen now looks like the attachment.

 

 



floors.png (image/png, 50134 bytes) [ View | Download ]
[#] Wed Nov 26 2014 19:56:23 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: Floors/Rooms

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

have a look at the advanced menu over here - thats the way it should look like.



[#] Wed Nov 26 2014 20:08:50 EST from jsebean @ Uncensored

Subject: Abuse or overload of Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Given that Citadel does not have a quota system and that the database doesn't shrink in disk space used even if you delete mail, etc, how do you prevent someone from, for example, filling a mailbox and eating up all the space or sending a lot of attachments. Is there ways to prevent this sort of stuff, or limit ones use of resources?

-J



[#] Wed Nov 26 2014 20:17:31 EST from Rickles @ Uncensored

Subject: Re: Floors/Rooms

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I am *such* an idiot!

Create floors under Administration, Rooms under Advanced.

 

Thanks!



[#] Sat Nov 29 2014 10:51:51 EST from TK3D @ Uncensored

Subject: 1&1 Domain not working

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello there, I have a problem with my domain from 1und1.de and don't know where to begin troubleshooting.

If this is a problem well discussed, I apologize, but I've been searching for hours and been to multiple forums without success. If you could push me in the right direction, that would be much appreciated.

So I have citadel setup and it's working fine. If I send a mail via gmail to my *.ddns.net domain, I receive it. If I send it to my *.com domain (1und1), which redirects to *.ddns.net, I get the following error via mail in gmail:

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain ***.com by mx00.kundenserver.de. [212.227.15.134].

The error that the other server returned was:
550 Requested action not taken: mailbox unavailable

Any ideas where to start?



[#] Sat Nov 29 2014 14:04:50 EST from jsebean @ Uncensored

Subject: Re: 1&1 Domain not working

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

You setup the domain in the admin settings and setup a mailbox for it?

Sat Nov 29 2014 10:51:51 EST from TK3D @ Uncensored Subject: 1&1 Domain not working

Hello there, I have a problem with my domain from 1und1.de and don't know where to begin troubleshooting.

If this is a problem well discussed, I apologize, but I've been searching for hours and been to multiple forums without success. If you could push me in the right direction, that would be much appreciated.

So I have citadel setup and it's working fine. If I send a mail via gmail to my *.ddns.net domain, I receive it. If I send it to my *.com domain (1und1), which redirects to *.ddns.net, I get the following error via mail in gmail:

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain ***.com by mx00.kundenserver.de. [212.227.15.134].

The error that the other server returned was:
550 Requested action not taken: mailbox unavailable

Any ideas where to start?



 



[#] Sun Nov 30 2014 09:29:31 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: 1&1 Domain not working

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Sat Nov 29 2014 10:51:51 EST from TK3D @ Uncensored Subject: 1&1 Domain not working

Hello there, I have a problem with my domain from 1und1.de and don't know where to begin troubleshooting.

If this is a problem well discussed, I apologize, but I've been searching for hours and been to multiple forums without success. If you could push me in the right direction, that would be much appreciated.

So I have citadel setup and it's working fine. If I send a mail via gmail to my *.ddns.net domain, I receive it. If I send it to my *.com domain (1und1), which redirects to *.ddns.net, I get the following error via mail in gmail:

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain ***.com by mx00.kundenserver.de. [212.227.15.134].

The error that the other server returned was:
550 Requested action not taken: mailbox unavailable

Any ideas where to start?



it seems as if your mx record points to the 1&1 email server.

either you need to change that, or you need to duplicate your accounts there & use pop3 aggregation to get it to your citadel.

check the dns setting with

host -t mx <your domain>



[#] Sun Nov 30 2014 10:37:06 EST from TK3D @ Uncensored

Subject: Re: 1&1 Domain not working

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Thank you very, very much. You saved me a ton of time :)

Changing the mx record for my domain did the trick.

Cheers!



[#] Mon Dec 01 2014 03:47:12 EST from jhsu802701 @ Uncensored

Subject: How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

The procedures I've looked at so far only explain how to configure Citadel for a server with ONE domain.  How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

The procedures I'm referring to are:
http://www.ducky-pond.com/posts/2012/Jul/installing-citadel-on-rpi/

https://www.linode.com/docs/email/citadel/email-with-citadel-on-ubuntu-14-04

 



[#] Mon Dec 01 2014 08:52:04 EST from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Now we're going to go to Domain names and Internet mail configuration. Here you'll need to add the domains you want to receive mail for under the Local host aliases. <- doesn't that tell it all?



[#] Mon Dec 01 2014 21:37:23 EST from jsebean @ Uncensored

Subject: Re: How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Just add another domain in administration and point your MX record. Really not too novel. :)

Mon Dec 01 2014 03:47:12 EST from jhsu802701 @ Uncensored Subject: How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

The procedures I've looked at so far only explain how to configure Citadel for a server with ONE domain.  How do I configure Citadel for a server with MULTIPLE domains?

The procedures I'm referring to are:
http://www.ducky-pond.com/posts/2012/Jul/installing-citadel-on-rpi/

https://www.linode.com/docs/email/citadel/email-with-citadel-on-ubuntu-14-04

 



 



Go to page: First ... 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 ... Last